Ακμή

Η ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου αδένα. Είναι σχετική με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά πλέον είναι και αρκετά συχνή μετά την ηλικία των 30 προσβάλλοντας και τα δύο φύλα εξίσου.

Περιπτώσεις

Οι τρίχες, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα, συσσωρεύονται στον εκφορητικό πόρο του τριχοθύλακα, τον φράζουν και εμποδίζουν τη ροή του σμήγματος να φθάσει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα την αρχή δημιουργίας φαγεσώρων. Το κύριο βακτηρίδιο για την εμφάνιση της ακμής είναι το προπιονικό. Σκοπός της θεραπείας ακμής είναι να μειώσει τον αριθμό των βακτηριδίων, να εξαλείψει την έμφραξη του πόρου του σμηγματογόνου αδένα και να βελτιστοποιήσει την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής σμήγματος.

Η θεραπεία Isolaz anti acne είναι πρωτοποριακή γιατί είναι η μόνη «φωτοπνευματική θεραπεία» που συνδυάζει την αναρρόφηση δέρματος με ευρέου φάσματος θεραπευτικό φως (480- 1250 nm). Με αυτό τον τρόπο έχουμε αφενός τη μηχανική ενέργεια της αναρρόφησης, η οποία αφαιρεί το σμίγμα του από τους πόρους του δέρματος και αφετέρου, το ευρέου φάσματος φως που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής των πορφυρινών, τα οποία είναι ένζυμα φωτοευαίσθητα. Αυτά τα ένζυμα είναι ο εχθρός του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής. Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη και δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού. Είναι πολύ αποτελεσματική από την πρώτη θεραπεία και απόλυτα ασφαλής. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 – 6 ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού, αφού είναι σε θέση να εφαρμοστεί από την ήπια φαγεσωρική ακμή έως και την κυστική. Ερυθρότητα και ήπιο οίδημα της περιοχής είναι πιθανό να υπάρχει μετά τη θεραπεία που διαρκεί περίπου ένα 24ωρο.

Τι είναι η ακμή;

Εκτός του ότι αποτελεί ένα συνολικό πρόβλημα, η ακμή είναι μία πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από αλλοιώσεις. Οι αλλοιώσεις έχουν την τάση να παρουσιάζονται στο πρόσωπο, τον αυχένα και το πάνω τμήμα του σώματος – μερικές από τις πιο ορατές περιοχές του δέρματος. H μορφή της ακμής, που συνήθως εμφανίζουν οι έφηβοι, ονομάζεται κοινή ακμή (acne vulgaris). H ακμή μπορεί να είναι μη φλεγμονώδης (χωρίς ερυθρότητα και πρήξιμο) ή φλεγμονώδης (με ερυθρότητα και πρήξιμο).

Πώς αναγνωρίζετε αν η ακμή σας είναι ήπια, μέτρια ή βαριά;

Η ήπια ακμή συνήθως εμφανίζεται με ανοικτούς ή κλειστούς φαγέσωρες. Τόσο οι ανοικτοί, όσο και κλειστοί φαγέσωρες, αποτελούν μη φλεγμονώδεις μορφές της ακμής. Η μέτρια ακμή περιλαμβάνει όσα αναφέραμε παραπάνω, μαζί με ερυθρά σπυράκια (που ονομάζονται βλατίδες) ή κόκκινα σπυράκια με λευκό κέντρο (που ονομάζονται φλύκταινες). Οι βλατίδες μπορεί να είναι μη φλεγμονώδεις ή φλεγμονώδεις, ενώ οι φλύκταινες είναι φλεγμονώδεις.

Η βαριά ακμή χαρακτηρίζεται, συνήθως από οζίδια τα οποία είναι φλεγμονώδη. Τα οζίδια είναι μεγάλα, επώδυνα ογκίδια κάτω από το δέρμα, που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ουλών. Εάν παρουσιάζετε οζίδια, είναι προτιμότερο να μας επισκεφθείτε. Η χορήγηση της σωστής θεραπείας, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική ελάττωση των ουλών.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?