Ανόρθωση Μαστών

Χρήσιμες Πληροφορίες
Το γυναικείο στήθος, σύμβολο θηλυκότητας και γονιμότητας, είναι ένα σημείο του σώματος που κάθε γυναίκα επιθυμεί να διατηρεί στο ύψος του και να αναδεικνύει. Με το πέρασμα του χρόνου όμως χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και βέβαια υπόκειται στο νόμο της βαρύτητας.

Περιπτώσεις

Woman displaying the surgical guidelines marked out by the surgeΕίναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση του στήθους τους, όχι λόγω μεγέθους, αλλά λόγω χαλάρωσης και πτώσης. Αυτό είναι αποτέλεσμα, είτε της ηλικίας, είτε των αυξομειώσεων του βάρους, της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή κληρονομικών παραγόντων. Έτσι το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να έχει αλλάξει σε μέγεθος, σχήμα ή σύσταση, εξαιτίας ενός ή περισσότερων από τους παραπάνω παράγοντες. Η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους, ή αλλιώς μαστοπηξία, έχει ως σκοπό τη βελτίωση του σχήματος, του μεγέθους και της σύστασης του γυναικείου στήθους. Πολλές φορές μπορεί να γίνει μεμονωμένα, ενώ άλλες φορές συνδυάζεται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, δίνοντας μεγαλύτερο όγκο και συντελώντας στην καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος. Συχνά επίσης η ανόρθωση του στήθους μπορεί να συνδυαστεί με τη μείωση του μεγέθους της περιοχής γύρω από τη θηλή εάν αυτή είναι υπερβολικά μεγάλη. Σε περιπτώσεις μικρών πτωτικών μαστών γίνεται ανόρθωση και ταυτόχρονη αποκατάσταση του όγκου με ενθέματα σιλικόνης. Εάν όμως πρόκειται για μεγάλους πτωτικούς μαστούς τότε δεν απαιτείται η χρήση ενθεμάτων.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση ανόρθωσης στήθους

Η συγκεκριμένη επέμβαση, όταν επιτελείται σωστά, είναι σχεδόν ανώδυνη.

Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό και την αισθητικότητα της θηλής

Όταν η επέμβαση επιτελείται από έμπειρο και προσεκτικό πλαστικό χειρουργό, οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής είναι πολύ μικρές.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επέμβασης και πότε το αισθητικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό

Το αισθητικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό όταν μετεγχειρητικά, οι αποστάσεις μεταξύ της αρχής του στέρνου και των δυο θηλών, καθώς και η απόσταση ανάμεσα στις δυο θηλές είναι ίσες, δηλαδή σχηματίζεται ένα ισόπλευρο τρίγωνο. Το στήθος αποκτά το τελικό του σχήμα σε χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών μετά την επέμβαση και αν δεν υπάρξει μεγάλη αυξομείωση βάρους το σχήμα αυτό διατηρείται για πολλά χρόνια.

Πόσο δύσμορφες είναι οι μετεγχειρητικές ουλές και που εντοπίζονται

Οι μετεγχειρητικές ουλές εντοπίζονται γύρω και κάτω από τη θηλή καθώς και στην υπομάστια πτυχή. Εφόσον ο ασθενής δεν είναι ενεργός καπνιστής και ο χειρουργός είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη συρραφή, οι ουλές μετά την παρέλευση μηνών, είναι αμελητέες.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί μια γυναίκα στη συγκεκριμένη επέμβαση

Η κατάλληλη ηλικία μετά από την οποία η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι αυτή των 18 ετών. Καταληκτική ηλικία δεν υπάρχει, εάν δεν υφίσταται κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πόσο ασφαλής είναι η συγκεκριμένη επέμβαση όταν γίνεται με ενεργούς καπνιστές

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας καπνιστής με ασφάλεια στην επέμβαση της ανόρθωσης στήθους, είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο

Δεν είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο εκτός και εάν ο γιατρός κρίνει διαφορετικά.

Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση της ανόρθωσης μαστών

Το κόστος της επέμβασης ανόρθωσης στήθους καθορίζεται επακριβώς κατά την κλινική εξέταση, όπου ο Δρ. Αθανασίου θα προτείνει στην ασθενή εάν χρειάζεται απλή ανόρθωση μαστών ή και τοποθέτηση ενθεμάτων. Το τελικό κόστος καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Διαβάστε επίσης για την αυξητική στήθους

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?