Αποκατασταση Μαστου Μετα Απο Μαστεκτομη

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδηγούν μία γυναίκα στη συγκεκριμένη επέμβαση.

Περιπτώσεις

Οι σημαντικότεροι είναι οι εξής:

 • Η ανάπτυξη καλύτερων και ασφαλέστερων τεχνικών.
 • Η κατανόηση από τον ιατρικό κόσμο ότι η επέμβαση για την αποκατάσταση δεν προκαλεί μεταστάσεις ούτε αποκρύπτει τυχόν τοπική υποτροπή.
 • Η πληθώρα, πλέον, των πολλών καλών αποτελεσμάτων.
 • Η επιμονή των ίδιων γυναικών για αποκατάσταση.

H αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε με αυτόλογους ιστούς (πλατύ ραχιαίο ή ορθό κοιλιακό μυ), είτε με ετερόλογους, δηλαδή δερματικούς διατατές. Επομένως κάθε γυναίκα που πρόκειται ή έχει ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή, θεωρητικά είναι υποψήφια για την επέμβαση. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε άμεσα κατά την μαστεκτομή, είτε μετά από αυτή ανάλογα με την επιθυμία της ενδιαφερόμενης. Το αποτέλεσμα ξεπερνά πολλές φορές κάθε προσδοκία.

Που γίνεται η τομή για την τοποθέτηση των ενθεμάτων

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που θα πρέπει να συζητηθούν με τον ιατρό. Καθεμιά από αυτές έχει υπέρ και κατά. Μια τομή στην υπομάστια έχει πολύ καλή προσπέλαση στην περιοχή κάτω από το μαστό και χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις. Μία τομή στην κορυφή της μασχάλης έχει πολύ καλή προσπέλαση στην περιοχή κάτω από τον μυ. Μία τομή στη θηλαία άλω, έχει πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να θυσιάσει την αισθητικότητα του μαστού και την μετέπειτα γαλακτοφορία.

Που θα βρίσκονται οι ουλές μετεγχειρητικά

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που θα πρέπει να συζητηθούν με τον ιατρό. Καθεμιά από αυτές έχει υπέρ και κατά. Οι ουλές μπορεί να είναι στο σχήμα ενός ανεστραμμένου «T» ή μπορεί να υπάρχει μία κάθετη τομή από το κατώτερο σημείο της θηλαίας άλω στην υπομάστια, ή τέλος να υπάρχει μόνο μία τομή πέριξ της θηλαίας άλω. Οι τομές σε κάθε περίπτωση παίρνουν το τελικό τους σχήμα σε περίπου 1 χρόνο.

Θα μπορώ να θηλάσω μετά την επέμβαση

Ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν ακόμη και αν δεν χειρουργηθούν. Υπάρχουν τεχνικές που δεν διαταράσσουν τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού, διατηρώντας έτσι την μέλλουσα γαλακτοφορία. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθεί κανείς κάτι τέτοιο.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση για την αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή

Το κόστος της αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες όπως σε πόσους χρόνους θα επιτευχθεί. Εξαρτάται επίσης και από το είδος και την ποιότητα των ενθεμάτων που θα τοποθετηθούν, τη διαδικασία της διάτασης του δέρματος με το expander πριν την τελική αποκατάσταση με ενθέματα και από το εάν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί και αποκατάσταση της θηλής. Το τελικό κόστος της επέμβασης για την αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη και καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?