Athanasiou_1st_BANNER

Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μια πλαστική επέμβαση που απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα στη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80.  Έκτοτε ο αριθμός των γυναικών που προχωρούν στην επέμβαση αυτή, αυξάνει κατά 30%-40% κάθε χρόνο.

Closeup photo of a Caucasian woman's breasts marked with lines fΟι λόγοι που κάποια γυναίκα απευθύνεται στον πλαστικό χειρουργό προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση αυτή είναι διάφοροι. Κατά κύριο λόγο η μικρομαστία (μικρό στήθος ) είναι η κύρια αιτία, ενώ άλλες παθήσεις όπως ανισομαστία και απλασία μαστού ακολουθούν. Η ολοένα εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών καθώς και οι νέες τεχνολογίες ενθεμάτων συντέλεσαν στη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και τη μεγιστοποίηση του βαθμού ικανοποίησης των γυναικών. Όσον αφορά στην Ιατρική Τεχνολογία, τα σύγχρονα ενθέματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ανατομικά και στρόγγυλα (τραχείας και λείας επιφάνειας), όπως επίσης και στα ενθέματα ορού και πολυουρεθάνης που χρησιμοποιούνται λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Ένα πλούσιο, σφριγηλό μπούστο προσδίδει στη σύγχρονη γυναίκα σιγουριά, αυτοπεποίθηση και παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της. Όταν αποδείχθηκε ιατρικά ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία, η επέμβαση αύξησης μαστών έγινε από τις πλέον περιζήτητες παγκοσμίως. Για την αυξητική μαστών χρησιμοποιούνται ενθέματα τα οποία διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αυτά που περιέχουν σιλικόνη και αυτά που περιέχουν φυσιολογικό ορό. Και τα δυο είναι εξίσου ασφαλή.

ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ Vs ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ για την Αυξητική στήθους

Όσον αφορά στα ενθέματα σιλικόνης, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στα στρογγυλά και τα ανατομικά. Τα ανατομικά ενθέματα έχουν σχήμα «δακρύου» και αποτελούν τον «χρυσό κανόνα» στην επιλογή των γυναικών για φυσικότερο αποτέλεσμα. Με τη χρήση ανατομικών ενθεμάτων μπορούμε πλέον να διορθώσουμε ήπιες πτώσεις μαστού με μια μόνο τομή στη θέση της υπομάστιας πτυχής. Η τοποθέτηση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, καθώς η θήκη πρέπει να είναι πιο στενή από τα στρόγγυλα για την αποφυγή στροφής τους.

Το μέγεθος των ενθεμάτων εξαρτάται κυρίως από την επιθυμία του ίδιου του ατόμου αλλά και από το σωματότυπό του, δηλαδή τη διάμετρο του θώρακα, την απόσταση των θηλών από την υπομάστιο, το ήδη υπάρχον μέγεθος κ.α. Επιπλέον υπάρχουν ενθέματα που μπορούν να αυξομειώνονται σε όγκο και μετά την επέμβαση. Να σημειωθεί ότι τα ανατομικά ενθέματα που χρησιμοποιούνται στο Athens Beverly Hills έχουν την έγκριση του Οργανισμού Υγείας των ΗΠΑ (FDA Approved Breast Implants) και έχουν εγγύηση ποιότητας εφ΄όρου ζωής. Μια νέα επίσης μέθοδος αύξησης του στήθους (αλλά και των γλουτών) είναι με τη χρήση αυτομοσχεύματος, δηλαδή με τη λήψη λίπους από το ίδιο το σώμα της γυναίκας (μηροί, κοιλιά, ισχία, γλουτοί) με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκή ποσότητα λίπους σε αυτά τα σημεία. Με ειδική κάνουλα ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το λίπος και στη συνέχεια με μια ειδική επεξεργασία (μέθοδος Cytori) φιλτράρεται και καθαρίζεται ο λιπώδης ιστός. Στη συνέχεια καθαρό πια το λίπος εγχέεται στο στήθος γυναίκας. Η νέα μέθοδος ενδείκνυται για γυναίκες που επιθυμούν αυξητική στήθους με ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα ή μια μικρή αύξηση όγκου χωρίς τομές γύρω ή κάτω από το μαστό.

αυξητικη στηθους παρουσιαση

Για μια γυναίκα που επιζήτα όσο δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα, τα ανατομικά ενθέματα υπερτερούν σε σχέση με τα στρόγγυλα, όχι μόνο λόγω πιο φυσικού σχήματος (σταγόνα) αλλά και σαν ποιότητα κατασκευής, εφόσον έχουν 3 φορές ποιο παχύρευστη σιλικόνη (Cohesive 3) από τα στρόγγυλα (Cohesive 1). Έτσι λοιπόν στα υπέρ τους, ανήκει η τεχνολογία κατασκευής, η πυκνότητα σιλικόνης και της μεμβράνης που το περιβάλει, το σχήμα τους προσομοιάζει περισσότερο με το φυσικό στήθος, ενώ λόγω σταγονοειδούς σχήματος μπορούν να ανορθώσουν μικρές πτώσεις μαστών χωρίς περαιτέρω τομές. Τα μειονεκτήματα αφορούν στο κόστος (λίγο αυξημένο σε σχέση με τα στρόγγυλα) και η χειρουργική τεχνική (μεγαλύτερος χρόνος εκμάθησης) για τη δημιουργία κατάλληλης θήκης.

ενθεμα για αυξητικη

Πού γίνεται η τοποθέτηση των ενθεμάτων κατά την αύξηση του μαστού

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα:

Το πρώτο επίπεδο είναι κάτω από τον μαζικό αδένα. Αυτό κυρίως εξαρτάται από το πάχος του στήθους και καθορίζεται από τη μέτρηση με πτυχόμετρο.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά στην τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από την περιτόνια του μυός, όπου μια λεπτή μεμβράνη που καλύπτει τον μυ ανορθώνεται και προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα κάλυψης του ενθέματος.

Ενώ το τρίτο επίπεδο αφορά στο σημείο κάτω από τον μυ (μείζονα θωρακικό) με αποτέλεσμα την πλήρη κάλυψη του ενθέματος τουλάχιστον στον πάνω πόλο με στόχο την μείωση της προβολής των ορίων του ενθέματος στο στήθος.

Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να είναι καλά εξοικειωμένος με τις τεχνικές αυτές και να τις χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ενδείξεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μαστού όπως π.χ. το πάχος του, η πτώση του, η βάση του, το ύψος του και άλλες παράμετροι που συνεκτιμούνται στην επιλογή τόσο του ενθέματος όσο και του επιπέδου τοποθέτησης. πλαστικη στηθους

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό πριν την επέμβαση η λήψη ακριβών μετρήσεων διαστάσεων ύψους, βάσης, πάχους μαστού στον πάνω και κάτω πόλο, προκειμένου να γίνει η καλύτερη επιλογή τεχνικής και ενθέματος.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1 ώρα και ανάλογα με το αρχικό πρόβλημα (απλή αυξητική, ανισομαστία, ανόρθωση κ.λ.π). Η ασθενής μπορεί να φύγει την ίδια ημέρα από το νοσοκομείο ή να μείνει ένα βράδυ. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε 2 έως 5 ημέρες ενώ η επιστροφή στη γυμναστική ή η άρση βάρους γίνεται μετά τον 1ο μήνα.

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε στο ΑΒΗ Medical Group είναι κυρίως ανατομικά, αμερικανικής προέλευσης και έχουν έγκριση FDA. Συνοδεύονται από κάρτα εγγύησης και, εφ’ όσον τηρηθούν οι σωστές οδηγίες τόσο κατά την επιλογή όσο και μετεγχειρητικά, είναι εφ’ όρου ζωής.

Επίσης χωρίς πρόβλημα μπορεί να γίνει μαστογραφία ή υπέρηχος ανά πάσα στιγμή. Η τοποθέτησή τους απαιτεί πιο στενή θήκη σε σχέση με τα στρογγυλά, προς αποφυγή στροφής τους. Σε περίπτωση ατυχήματος, ρήξης τους, λόγω ρευστότητάς τους δε μετακινείται αλλού.

Μια άλλη σημαντική ένδειξη για την επέμβαση αυξητικής στήθους είναι οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν αύξηση των μαστών τους διότι νιώθουν ότι το στήθος τους είναι μικρό και έχουν αμφιβολίες για τη θηλυκότητά τους. Αυτό τις οδηγεί πολλές φορές σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης και το θεωρούν ίσως και εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή ψυχολογικά. Από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι το στητό και σφριγηλό στήθος επηρεάζει πάρα πολύ τη γενικότερη ψυχολογία της γυναίκας που το εφαρμόζει συμβάλλοντας πολύ στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και θηλυκότητάς της.

Στη χώρα μας γίνονται περίπου 10.000 επεμβάσεις στήθους ετησίως ενώ ο αριθμός τους έχει περάσει τα 10.000.000 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?