Αφαίρεση Τατουάζ

Αν έχει έρθει η στιγμή που θέλετε να απαλλαγείτε από ένα τατουάζ, υπάρχει πλέον η λύση. Τα σύγχρονα laser έρχονται να δώσουν και σε αυτή την περίπτωση τη λύση, εξαφανίζοντας κάτι που θέλετε να αφήσετε στο παρελθόν. Τα τατουάζ σβήνουν χωρίς να μείνει κανένα απολύτως ίχνος. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδικασίας εξαρτάται από τον αριθμό των χρωμάτων και την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει το τατουάζ.

Περιπτώσεις

Πώς δρουν τα συγκεκριμένα εξειδικευμένα laser;

Το Q – Switched YAG laser παράγει ακτίνα φωτός, η οποία απορροφάται μονάχα από τους κόκκους της χρωστικής, από την οποία αποτελείται ένα τατουάζ. Αυτό προκαλεί τη διάσπαση της χρωστικής σε μικροσκοπικά κομμάτια, τα οποία αποβάλλονται από το σώμα του ατόμου, καθώς φαγοκυτταρώνονται από στοιχεία του αίματος, δηλαδή το σώμα του ατόμου προκαλείται να αποβάλλει τη χρωστική ως ξένη προς τα συστατικά του δέρματος.

Πόσο χρόνο διαρκεί μια συνεδρία αντιμετώπισης τατουάζ με χρήση Q – Switched YAG laser;

Η διάρκεια της θεραπείας είναι συνήθως 15’ – 30’ και εξαρτάται από το μέγεθος του τατουάζ.

Η θεραπεία είναι επώδυνη;

Ο ασθενής αισθάνεται μικρά χτυπήματα στην επιφάνεια του δέρματος, που συνήθως δεν είναι επώδυνα και δεν απαιτείται η χρήση τοπικής αναισθησίας.

Ποια είναι η εικόνα αμέσως μετά τη θεραπεία;

Το τμήμα του δέρματος που περιέχει το τατουάζ πρήζεται ελαφρώς αμέσως μετά τη θεραπεία και μπορεί να δημιουργηθούν μικρές κρούστες. Με τη χρήση κατάλληλης αντιβιοτικής αλοιφής, ο ερεθισμός του δέρματος υποχωρεί γρήγορα και το χρώμα του τατουάζ σβήνει σταδιακά σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται συνολικά;

Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα της χρωστικής και το βάθος που έχει τοποθετηθεί μέσα στο δέρμα. Ερασιτεχνικά τατουάζ συνήθως χρειάζονται δυο με τέσσερις θεραπείες σε χρονικό διάστημα ενός μηνός η μία από την άλλη, ενώ τα επαγγελματικά τατουάζ μπορεί να χρειαστούν έξι με οκτώ θεραπείες και μερικές φορές περισσότερες.

Ένα τατουάζ μπορεί να εξαφανιστεί πλήρως από το δέρμα;

Σε πολλές περιπτώσεις, ναι. Μπλε, μαύρα και κόκκινα τατουάζ ανταποκρίνονται καλύτερα, ενώ πράσινα τατουάζ σβήνουν πιο αργά και μπορεί να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες. Το κίτρινο χρώμα των τατουάζ δεν ανταποκρίνεται επίσης εύκολα. Μερικές φορές, η χρωστική των τατουάζ μπορεί να είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά στο δέρμα, που είναι αδύνατο για το σώμα να την απομακρύνει τελείως, αν και μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξασθένιση του χρώματος.

Μετά τη θεραπεία αντιμετώπισης τατουάζ με χρήση Q – Switched YAG laser, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ουλής στο δέρμα;

Με τη χρήση του εξειδικευμένου αυτού τύπου laser, η πιθανότητα δημιουργίας υπερτροφικής ουλής είναι εξαιρετικά χαμηλή αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως.

Η συγκεκριμένη θεραπευτική αντιμετώπιση απαιτεί κάποιο χρόνο ανάρρωσης από τον ασθενή;

Όχι, ο ασθενής μπορεί να επανέλθει αμέσως μετά τη θεραπεία στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?