Βλεφαροπλαστική

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, γι’ αυτό και είναι το πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται ορατά τα σημάδια του χρόνου. Επιπλέον, επιδέχεται τις συνεχείς επιδράσεις της εξωγενούς γήρανσης (περιβάλλον, ήλιος κλπ.) καθώς και της ενδογενούς (γονίδια, κληρονομικότητα, χρόνος).

Περιπτώσεις

Με την πάροδο του χρόνου έχουμε την εμφάνιση συμπτωμάτων τα οποία επιβαρύνουν την περιοχή, με συνέπεια τη χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και την προβολή του περικογχικού λίπους, τις αποκαλούμενες σακούλες ή μαύρους κύκλους. Συχνά επηρεάζεται και το σχήμα των ματιών, το οποίο γίνεται από αμυγδαλωτό (almond shape) στη νεανική ηλικία, πιο στρογγυλό (round shape). Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι η πρώτη επέμβαση ενάντια στη γήρανση που ζητείται από γυναίκες μέσης ηλικίας, πολλές φορές πριν από ένα face lift ή σε συνδυασμό με αυτό. Η σύγχρονη τάση επιβάλλει όχι την αφαίρεση περικογχικού λίπους, αλλά την αναδιάταξή του. Έτσι λοιπόν, η επέμβαση πραγματοποιείται μεμονωμένα σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, 30-40 ετών, τα οποία, είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων, είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονίμως κουρασμένα.

Ωστόσο η βλεφαροπλαστική γίνεται συχνά σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις, όπως η ρυτιδοπλαστική (face lift) ή το brow lift ως μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για ανανέωση του προσώπου.

Η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει αναμφισβήτητα την αρχική εντύπωση που δίνουμε στους άλλους και ιδιαίτερα όταν αυτή παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον επαγγελματικό μας χώρο. Η συγκεκριμένη επέμβαση συνίσταται να πραγματοποιείται σε μικρότερες ηλικίες.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής

Η βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση που η σχεδίασή της και οι λεπτομέρειες της μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί καθορίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης. Χρειάζεται να γίνει από τον πλαστικό χειρουργό μελέτη του βαθμού χαλάρωσης των βλεφάρων, του τύπου του μυϊκού, λιπώδους ιστού, των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας, ακόμα και της τοποθέτησης των φρυδιών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με browlift και facelift. Το τελικό κόστος της βλεφαροπλαστικής καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη, το οποίο καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?