Athanasiou_1st_BANNER

Κοιλιοπλαστική

Απαλλαγείτε απο το τοπικό λίπος και το δέρμα που περισσεύει ενημερωθείτε τώρα απο το Δρ. Αθανασίου για την κοιλιοπλαστική
Η κοιλιοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που έχει ως σκοπό να αφαιρέσει το λίπος και το δέρμα που περισσεύει, στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς και να συσφίξει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Αποτελεί επέμβαση που εφαρμόζεται τόσο σε ανδρες αλλά και σε γυναίκες.

Περιπτώσεις

Στις γυναίκες, γίνεται κυρίως μετά από μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες, για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών ραγάδων που σχηματίζονται από τις εγκυμοσύνες ενώ και στα δύο φύλα αντιμετωπίζει οριστικά την έλλειψη ελαστικότητας και το χαλάρωμα του δέρματος μετά από απώλεια βάρους. Με τον όρο κοιλιοπλαστική περικλείουμε τριών ειδών επεμβάσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου:

Υπάρχει η κλασική κοιλιοπλαστική: πρόκειται για αφαίρεση κοιλιακού τοιχώματος με τομή όπου εκτείνεται από τη μία λαγώνια ακρολοφία έως την άλλη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε μεγάλη ποσότητα χαλαρού δέρματος που προέρχεται είτε από εγκυμοσύνες, είτε από μεγάλη και απότομη απώλεια κιλών με συνέπεια τη δημιουργία της αποκαλούμενης «κρεμάμενης κοιλιάς».

Υπάρχει η κυκλοτερής κοιλιοπλαστική (circumferential abdominoplasty): πρόκειται για μία από τις πιο μεγάλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και αφορά κυρίως παχύσαρκα άτομα με πολύ μεγάλη χαλάρωση σε πολλά σημεία του σώματος. Αφαιρείται κυκλοτερώς δέρμα και λίπος γύρω από τη μέση ενώ πολύ συχνά συνδυάζεται με ταυτόχρονη ανόρθωση γλουτών και μηρών.

Η mini κοιλιοπλαστική (mini abdominoplasty) ή όπως αποκαλείται «Californian Tummy Tuck»: αποτελεί την πιο κομψή από αυτού του είδους τις επεμβάσεις όπου γίνεται μια τομή στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος (παρόμοια με της καισαρικής) και αφαιρείται ένα πιο μικρό τμήμα κοιλιακής χώρας. Συνήθως εφαρμόζεται σε γυναίκες όπου είναι σχετικά λεπτές – μπορεί άνετα να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση – και τις απασχολούν οι ραγάδες ή δυσμορφίες που παρουσιάζονται στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος. Η τομή είναι σχετικά μικρή και τοποθετείται σε σημείο όπου καλύπτεται από το εσώρουχο.

Οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν συνήθως 1 ημέρα νοσηλείας και χρόνο αποθεραπείας γύρω στις 7-10 ημέρες αλλά προσφέρουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα ιδίως όταν εφαρμόζονται σε άτομα που έχουν τις κατάλληλες ενδείξεις.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής προϋποθέτει αφαίρεση περίσσειας δέρματος από την κοιλιακή χώρα και σε πολλές περιπτώσεις τη συρραφή των κοιλιακών μυών, γεγονός που προκαλεί κάποιου βαθμού δυσφορία στον ασθενή τις πρώτες 3 με 4 μετεγχειρητικές ημέρες. Η δυσφορία αυτή μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με χρήση αναλγητικών και συνήθως ο ασθενής εντός 7-10 ημερών επανέρχεται σταδιακά στις καθημερινές του ασχολίες.

Πόσο χαμηλά γίνεται η τομή της κοιλιοπλαστικής και πόσο είναι το μήκος της

Η τομή της κοιλιοπλαστικής μπορεί να γίνει 5cm πάνω από την αρχή του εφήβαιου από το ένα λαγώνιο έως το άλλο. Το μήκος της τομής εξαρτάται από τον τύπο του προβλήματος που πρέπει να διορθωθεί. Ξεκινά πολύ χαμηλά στην περίπτωση της mini κοιλιοπλαστικής και μπορεί να φτάσει υψηλότερα (κατά το μήκος της λαγόνια ακρολοφίας) σε περιπτώσεις διόρθωσης κρεμάμενης κοιλίας μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση της κοιλιακής χώρας ή άλλων περιοχών του σώματος

Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν συνδυαστικά, δίνουν όμως καλύτερο αποτέλεσμα και ανάρρωση όταν γίνονται σε δύο χρόνους, σε διαφορετικά δηλαδή στάδια, όπως η λιποαναρρόφηση να προηγηθεί της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις

Προκειμένου να επιτύχουμε αισθητική ομοιογένεια στην εμφάνιση του σώματος, και όταν αυτό δεν εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς, λόγω της αύξησης της χρονικής διάρκειας του χειρουργείου, η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με σμίκρυνση στήθους, αντιμετώπιση γυναικομαστίας στους άντρες, κλπ.

Πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να μεσολαβήσει μετά τη γέννηση ενός παιδιού για να υποβληθεί μια γυναίκα στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει για να υποβληθεί μια γυναίκα με ασφάλεια στην συγκεκριμένη επέμβαση είναι τουλάχιστον έξι μήνες. Μπορεί η συγκεκριμένη επέμβαση να συνδυαστεί με επεμβάσεις γενικής χειρουργικής όπως π.χ. χολοκυστεκτομή; Η κοιλιοπλαστική δεν πρέπει να συνδυάζεται με καμία επέμβαση που επιτελείται εντός στα κοιλιακά σπλάχνα, προς αποφυγή σοβαρών μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα μπορεί μια επέμβαση να ακολουθήσει την άλλη

Το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει για να επέμβει ένας χειρουργός στην ίδια περιοχή του σώματος, για να εκτελέσει μια δεύτερη επέμβαση, δεν πρέπει να είναι λιγότερο των έξι μηνών.

Πότε επιλέγεται η λιποαναρρόφηση ως τρόπος αντιμετώπισης εντοπισμένης συσσώρευσης λίπους στη κοιλιακή χώρα και πότε ενδείκνυται η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που επιλέγουμε για την αντιμετώπιση συσσώρευσης κοιλιακού λίπους, τόσο στην πρόσθια επιφάνεια, όσο και στις πλάγιες κοιλιακές περιοχές, όταν δεν συνυπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και οι κοιλιακοί μύες είναι σε καλή κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση στη κοιλιακή χώρα μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα και δεν υπάρχουν περιορισμοί, εάν η γυναίκα θέλει να μείνει σύντομα έγκυος μετά την επέμβαση. Σε περιπτώσεις όμως όπου η χαλάρωση του κοιλιακού δέρματος είναι εμφανής, καθώς και σε περιπτώσεις που οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να διατηρήσουν τον τόνο τους ικανοποιητικά (π.χ. μετά από εγκυμοσύνες, κήλες, μεγάλες αυξομειώσεις βάρους κλπ.), τότε η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής είναι μονόδρομος, καθώς είναι η μόνη επέμβαση που μπορεί να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Πόσο συχνή είναι η συγκεκριμένη επέμβαση στους άντρες

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να αντιμετωπίσει οριστικά το χαλαρό δέρμα της κατώτερης κοιλιακής περιοχής στο ανδρικό σώμα και όταν απαιτείται συνδυάζεται με διόρθωση γυναικομαστίας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αισθητικού αποτελέσματος.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα μιας καλά εκτελεσμένης κοιλιοπλαστικής

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επέμβασης μπορεί να είναι μόνιμα, εφόσον ο ασθενής δεν υποβάλλει το σώμα του σε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Πόσο ασφαλής είναι η συγκεκριμένη επέμβαση όταν γίνεται με ενεργούς καπνιστές

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας καπνιστής με ασφάλεια στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο

Η παραμονή στο νοσοκομείο ενδείκνυται κυρίως για την καλύτερη ασφάλεια και αποφυγή έντονων κινήσεων του ασθενούς, όπως επίσης και για τη λήψη ενδοφλέβιας αντιβίωσης για 24 ώρες, διαδικασία που γίνεται εντός νοσοκομείου.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Το κόστος της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής ποικίλλει και εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και από το κατά πόσο ο/η ασθενής θα χρειαστεί mini κοιλιοπλαστική ή κανονική. Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα και με το μέγεθος της χαλάρωσης και τη διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Το τελικό κόστος της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη, το οποίο καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?