Μείωση Στήθους

Η μείωση στήθους είναι μια επέμβαση που γίνεται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως για λόγους ανακούφισης συμπτωμάτων που προκαλούνται από υπερτροφικούς μαστούς, όπως βάρος στο στήθος, μειωμένη έκπτυξη του θώρακα, πόνο στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη, ενώ σε υπερβολικά μεγάλους μαστούς παρατηρούνται χρόνιοι πονοκέφαλοι, δυσμορφίες στην πλάτη και τον αυχένα, κύρτωση των ώμων, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και δερματικοί ερεθισμοί.

Περιπτώσεις

Ένας άλλος λόγος που καθιστά την επέμβαση αυτή σημαντική είναι επίσης ο καλύτερος έλεγχος του μαστού τόσο ψηλαφητικά, όσο και με απεικονιστικές μεθόδους όπως μαστογραφία, υπέρηχος, κλπ.

Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση αφαιρείται ο πλεονάζων μαζικός αδένας, ενώ παράλληλα ανορθώνονται οι πτωτικοί μαστοί επιτυγχάνοντας μικρότερους, ελαφρύτερους και πιο συμμετρικούς μαστούς σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, χαρίζοντας μεγαλύτερη ευεξία, ελευθερία κινήσεων και καλύτερο έλεγχο του στήθους.

Η επέμβαση σμίκρυνσης στήθους μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό και την αισθητικότητα της θηλής;

Όταν η επέμβαση επιτελείται από έμπειρο και προσεκτικό πλαστικό χειρουργό, οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής είναι αμελητέες.

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο μέγεθος του στήθους που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συγκεκριμένη επέμβαση;

Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα ακόμη και σε περιπτώσεις που πρέπει να αφαιρεθούν 1.500gr από κάθε στήθος. Μεγάλο ρόλο παίζει η ηλικία της ασθενούς, η κατάσταση της υγείας της, το κάπνισμα και κατά πόσο είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες.

Πως αλλιώς ωφελείται η ασθενής με γιγαντομαστία από τη συγκεκριμένη επέμβαση

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης σμίκρυνσης στήθους, τα τμήματα του αδένα που αφαιρούνται, στέλνονται για παθολογοανατομική εξέταση. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που ανακαλύπτονται στα απεσταλμένα δείγματα μαζικού αδένα, ύποπτα μορφώματα. Μετεγχειρητικά η ασθενής μπορεί πολύ πιο εύκολα να ψηλαφίσει το στήθος της και να διαγνώσει πιθανές ανωμαλίες σε πρώιμο στάδιο. Επίσης, η μαστογραφία στις ασθενείς με γιγαντομαστία που υπεβλήθησαν σε σμίκρυνση στήθους, γίνεται πολύ πιο ακριβής, ιδίως για τα τμήματα του μαζικού αδένα που βρίσκονται κοντά στη μασχάλη.

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα;

Ασθενείς με γιγαντομαστία εμφανίζουν συνήθως σημαντικά προβλήματα στην περιοχή του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης, λόγω αυξημένου βάρους του στήθους. Μετά από την επέμβαση, τα συγκεκριμένα προβλήματα ελαχιστοποιούνται, καθώς αλλάζει το κέντρο βάρους του σώματος και τα φορτία που δέχεται το ανώτερο τμήμα της σπονδυλικής στήλης μειώνονται σημαντικά.

Πόσο δύσμορφες είναι οι μετεγχειρητικές ουλές και που εντοπίζονται;

Οι μετεγχειρητικές ουλές εντοπίζονται γύρω και κάτω από τη θηλή καθώς και στην υπομάστια πτυχή. Εφόσον ο ασθενής δεν είναι ενεργός καπνιστής και ο χειρουργός είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη συρραφή, οι ουλές μετά την παρέλευση μηνών είναι αμελητέες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επέμβασης και πότε το αισθητικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό όταν μετεγχειρητικά οι αποστάσεις μεταξύ της αρχής του στέρνου και των δυο θηλών, καθώς και η απόσταση ανάμεσα στις δυο θηλές είναι ίσες, δηλαδή σχηματίζεται ένα ισόπλευρο τρίγωνο. Το στήθος αποκτά το τελικό του σχήμα σε χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών μετά την επέμβαση και αν δεν υπάρξει μεγάλη αυξομείωση βάρους, το σχήμα αυτό διατηρείται για πολλά χρόνια.

Ποια η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί μια γυναίκα στη συγκεκριμένη επέμβαση;

Η κατάλληλη ηλικία μετά από την οποία η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι αυτή των 18 ετών. Καταληκτική ηλικία δεν υπάρχει, εάν δεν υφίσταται κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πόσο ασφαλής είναι η συγκεκριμένη επέμβαση όταν γίνεται με ενεργούς καπνιστές;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας καπνιστής με ασφάλεια στην επέμβαση της σμίκρυνσης στήθους, είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο εξαρτάται από τη γενική κατάσταση του ασθενούς και από το ποσοστό του μαζικού αδένα που θα αφαιρεθεί.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση σμίκρυνσης στήθους;

Η συγκεκριμένη επέμβαση, όταν επιτελείται σωστά, είναι σχεδόν ανώδυνη.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση μείωσης στήθους

Το κόστος της μείωσης στήθους εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και τη διάρκεια του χειρουργείου. Το τελικό κόστος της επέμβασης για τη μείωση στήθους καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη και καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Διαβάστε επίσης για την αυξητική στήθους

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?