Ωτοπλαστική

Τα «αφεστώτα ώτα» ή πεταχτά αυτιά, είναι μια πολύ συχνή διαταραχή που παρουσιάζεται από μικρή ηλικία, κυρίως λόγω υπερπλασίας ή απλασίας κάποιων στοιχείων – έλικας, ανθέλικας ή κόγχης – των αυτιών. Πρόκειται για μια επέμβαση που συνήθως πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ δεν απαιτεί νοσηλεία πέρα κάποιων ωρών μετά την επέμβαση. Στην ωτοπλαστική συγκαταλέγεται και η μείωση του λοβίου, που μπορεί να προέλθει είτε από τη χρήση κοσμημάτων στο αυτί, είτε συντελείται με την πάροδο του χρόνου.

Περιπτώσεις

Από ποια ηλικία μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αφεστώτων ώτων;

Από την ηλικία των 7 ετών μπορεί να αντιμετωπιστεί άφοβα το ανατομικό αυτό πρόβλημα, καθώς το εξωτερικό μέρος του αυτιού έχει αποκτήσει σε μεγάλο ποσοστό πλήρη ανάπτυξη. Όταν η επέμβαση γίνεται σε παιδική ηλικία, τα ψυχολογικά οφέλη είναι πολλαπλά για την αυτοπεποίθηση του νεαρού ασθενούς.

Πόσο επώδυνη είναι η συγκεκριμένη επέμβαση της ωτοπλαστικής και πόσο χρόνο διαρκεί το χειρουργείο;

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία, διαρκεί περίπου 1-2 ώρες και είναι τελείως ανώδυνη για τον ασθενή.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμα;

Εφόσον τα ράμματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μορφοποίηση του χόνδρου του αυτιού είναι μη απορροφήσιμα, το αποτέλεσμα του χειρουργείου είναι μόνιμο.

Πότε φαίνεται το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης πλαστικής αυτιών;

Αμέσως μόλις αφαιρεθεί ο χειρουργικός επίδεσμος που καλύπτει το πρόσωπο του ασθενούς, την επόμενη ημέρα μετά το χειρουργείο, η αισθητική διόρθωση είναι άμεσα ορατή. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές όταν υποχωρήσει πλήρως το οίδημα, δηλαδή περίπου 1 μήνα μετά το χειρουργείο.

Πότε το αποτέλεσμα της ωτοπλαστικης επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι φυσικό, όταν δηλαδή δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού, ενώ παράλληλα τα αυτιά παύουν να είναι αφεστώτα, αλλά και ούτε δείχνουν «κολλημένα» στο κεφάλι. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση της ωτοπλαστικής

Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υπό διόρθωση ώτα, όπως για παράδειγμα «μεγάλα αυτιά», αναδιπλωμένα, που χρειάζονται ανασυγκρότηση μετά από κάποιο τύπο τραύματος, κλπ. Το τελικό κόστος της κάθε αισθητικής επέμβασης καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη και καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?