Facelift

Χρήσιμες Πληροφορίες
Οι περισσότεροι σήμερα νιώθουμε την ανάγκη να διατηρήσουμε τη νεανική μας εικόνα ή να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας. Δεν είναι η ηλικία αυτή που καθορίζει τη σωστή ώρα για ένα face lifting, αλλά η όψη που έχετε και το πως νιώθετε όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης του προσώπου.

Περιπτώσεις

facelift3simeiwn_athensΣυχνά, αυτό που σας προκαλεί να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο πρόσωπό σας είναι τα επαναλαμβανόμενα σχόλια των δικών σας ανθρώπων ότι δείχνετε κουρασμένη. Τότε είναι που παρατηρείτε ότι έχουν βαθύνει οι ρινοπαρειακές γραμμές (εκτείνονται από την άκρη της μύτης έως τις άκρες του στόματος) και ότι έχει χαλαρώσει το δέρμα στις παρειές ή στο λαιμό αντίστοιχα. Ακόμα και οι περιοχές των ζυγωματικών δείχνουν συχνά ρυτιδιασμένες και γερασμένες, γεγονός το οποίο συμβάλλει σε μια «λυπημένη», κουρασμένη όψη. Παρόλο που δεν ενοχλούνται όλοι από αυτά τα πρώτα σημάδια γήρανσης του προσώπου, όλο και περισσότεροι – άντρες και γυναίκες – καταφεύγουν στην πλαστική αισθητική χειρουργική προκειμένου να ανακτήσουν τη σφριγηλότητα και τη φρεσκάδα τους.

Έρευνες ψυχολόγων έχουν δείξει ότι σε face lift υποβάλλονται όσοι έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση και επιθυμούν να διατηρήσουν την ευεξία και την καλή φυσική τους κατάσταση. Για αυτή την κατηγορία ανθρώπων, το face lift αποτελεί ακόμη ένα τρόπο για να απεικονίσουν την εσωτερική τους ενέργεια, να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να νιώσουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε face lift εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρώτα από όλα αν το χρειάζεστε πραγματικά. Στο Athens Beverly Hills Plastic Surgery εφαρμόζεται το αποκαλούμενο custom made face lift: μετά από εκτεταμένη και λεπτομερή ανάλυση του προσώπου, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση, απόλυτα εναρμονισμένη με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανορθωμένο, αναζωογονημένο και όχι “τραβηγμένο” πρόσωπο, χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα χειρουργικών τεχνικών που διαθέτει και που εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση. Γιατί δεν μπορεί ποτέ μια τεχνική να ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα.

FACE-LIFT-7

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο facelift

Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα.

Πόσο επώδυνο είναι το χειρουργείο;

Το συγκεκριμένο χειρουργείο είναι σχεδόν ανώδυνο για τον ασθενή, τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετεγχειρητικά.

Πόσο ασφαλές είναι για ένα καπνιστή να υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένα καπνιστής στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση είναι η διακοπή του καπνίσματος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 – 4 εβδομάδων.

Έχουν όλες οι τεχνικές ρυτιδεκτομής (face lift) το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα;

Οι τεχνικές ρυτιδεκτομής που έχουν μακρόχρονα και φυσικά αποτελέσματα, ώστε να μην αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, είναι αυτές στις οποίες ο πλαστικός χειρουργός διορθώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού τεντώνοντας τους ιστούς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα του προσώπου, χωρίς να αρκείται στην αφαίρεση μόνο του χαλαρού δέρματος.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ενός face lift

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται τόσο από τη χειρουργική τεχνική και την επιδεξιότητα του πλαστικού χειρουργού, όσο και από την ποιότητα δέρματος του ατόμου, την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, την απότομη αυξομείωση βάρους, κλπ. Ωστόσο, μετά από μια τέτοια επέμβαση, οι ιστοί επαναφέρονται σε ένα στάδιο που ήταν αρκετά χρόνια πριν και ο ρυθμός γήρανσης του προσώπου συνεχίζει πιο αργά από ότι θα ήταν σε αντίθετη περίπτωση.

Ποια ηλικία είναι η κατάλληλη για την επέμβαση της ρυτιδεκτομής (face lift);

Η ρυτιδεκτομή (face lift) γίνεται όταν παρουσιάζονται σημεία χαλάρωσης σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Η κατάλληλη στιγμή εξαρτάται από το πότε εμφανίζονται τα σημάδια του γήρατος και κατά πόσο ένα άτομο εξοικειώνεται με αυτά.

Υπάρχει μη χειρουργική μέθοδος που μπορεί να υποκαταστήσει τα αποτελέσματα ενός face lift;

Όχι. Δεν υπάρχει ακόμη κάποιο μηχάνημα οποιουδήποτε τύπου (laser, υπέρηχοι, κλπ) ή άλλη μέθοδος που να μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται με ένα face lift.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Η παραμονή του ασθενούς για 24 ώρες συνίσταται τόσο για προληπτικούς λόγους όσο και για τον καλύτερο έλεγχο της μετεγχειρητικής πορείας του.

Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό όταν μεταξύ άλλων το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό: ένα πρόσωπο ανορθωμένο, αναζωογονημένο, όχι «τραβηγμένο», ένα πρόσωπο που δείχνει πιο ξεκούραστο, και όλα αυτά χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτή η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού. Ένας έμπειρος ιατρός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση του face lifting

Το κόστος της χειρουργικής επέμβασης του face lift ποικίλλει ανάλογα με την μέθοδο που θα επιλέξει ο πλαστικός χειρουργός ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς. Το εύρος της τιμής ενός παραδοσιακού lifting καθορίζεται και από το εάν το πρόσωπο του ασθενούς χρειάζεται συνδυαστικά και brow lift ή/και βλεφαροπλαστική. Το τελικό κόστος της αισθητικής επέμβασης του face lift καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη, το οποίο καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?