Mid Face

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της γήρανσης ενός προσώπου είναι ότι αυξάνεται η απόσταση της δακρυϊκής κοιλότητας της παρειάς (tear troph) από το κάτω βλέφαρο. Αυτό δημιουργεί την εικόνα ενός «πεσμένου» σχετικά προσώπου, ενώ παράλληλα βαθαίνει η ρινοπαρειακή αύλακα.

Περιπτώσεις

Αυτό μπορεί να προκληθεί τόσο από την πάροδο του χρόνου, όσο και από κληρονομικά αίτια. Η αντιμετώπιση της πτώσης του μέσου προσώπου γίνεται με μια τεχνική που ονομάζεται, mid face lift ή star lift (επειδή το εφαρμόζουν πολλοί αστέρες του Hollywood). Στην τεχνική αυτή, με τη χρήση ενδοσκοπίου και από πολύ μικρές και αθέατες τομές στην κροταφική χώρα, επιτυγχάνεται ανόρθωση του μέσου προσώπου και δημιουργία ενός σφριγηλού και νεανικού προσώπου. Έτσι λοιπόν μικραίνει η απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα. Ανορθώνονται οι ρινοπαρειακές πτυχές. Ανυψώνεται ελαφρώς η γωνία του στόματος και, γενικότερα, αναστρέφεται όλη η εικόνα του πτωτικού προσώπου, δίνοντας στο άτομο μια πολύ πιο νεανική όψη, χωρίς εμφανείς ουλές και σημάδια. Εφαρμόζεται δε τόσο σε μεγαλύτερες όσο και σε νεαρότερες ηλικίες ανάλογα με το βαθμό πτώσης που εξαρτάται τόσο από βιολογικά, όσο και από κληρονομικά αίτια.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο Mid Face

Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει σύντομα στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ ιδιαίτερες εκχυμώσεις και οιδήματα υποχωρούν σταδιακά μέσα σε 15 – 30 ημέρες μετά την επέμβαση.

Πόσο επώδυνο είναι το χειρουργείο;

Το συγκεκριμένο χειρουργείο είναι σχεδόν ανώδυνο για τον ασθενή, τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετεγχειρητικά.

Πόσο ασφαλές είναι για ένα καπνιστή να υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένα καπνιστής στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση είναι η διακοπή του καπνίσματος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 – 4 εβδομάδων.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ενός mid face lift

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται τόσο από τη χειρουργική τεχνική, όσο και από την ποιότητα δέρματος και ιστών του ατόμου, την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, την απότομη αυξομείωση βάρους, κλπ. Ωστόσο, μετά από μια τέτοια επέμβαση, ο ρυθμός γήρανσης του προσώπου είναι πολύ πιο αργός, απ’ ότι θα ήταν σε αντίθετη περίπτωση.

Σε ποια άτομα γίνεται το mid face lift;

Το mid face lift γίνεται συνήθως σε πιο νεαρές ηλικίες που παρατηρείται χαλάρωση και πτώση του μέσου προσώπου, ενώ ο λαιμός και το οβάλ του προσώπου διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Η παραμονή του ασθενούς για 24 ώρες συνίσταται τόσο για προληπτικούς λόγους όσο και για τον καλύτερο έλεγχο της μετεγχειρητικής πορείας του ασθενούς. Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση του mid face lift

Για την αισθητική επέμβαση του mid face lift ο πλαστικός χειρουργός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο τεχνικές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου: 1) την παραδοσιακή τεχνική, όπου αποκτά πρόσβαση από τα μάγουλα και τα κάτω βλέφαρα ή τις ρινοπαρειακές πτυχές για τους ασθενείς που χρειάζεται οι ιστοί τους να αρθούν προς τα πάνω, 2) την τεχνική που επιτυγχάνεται μέσω δύο ενδοσκοπικών τομών στην κροταφική χώρα, κρυμμένες πίσω από τη γραμμή των μαλλιών, που δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να άρει τους μύες του προσώπου και κάθετα, και διαγώνια. Η τιμή ενός mid face lift καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη και εξαρτάται από τη χειρουργική τεχνική που θα επιλεχθεί, τις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου (σακκούλες κάτω από τα μάτια, εμφανείς ρινικές πτυχώσεις κλπ). Καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και o Δρ. Αθανασίου θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (required)

EMAIL (required)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (required)

ΘΕΜΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

 
Συνδυάστε με... Λιποαναρρόφηση
Λιπογλυπτική
Συνδυάστε με... Ανόρθωση
Γλουτών
0
Connecting
Please wait...
Send a message

Ρωτήστε μας:

Your name
* Email
* Describe your issue
  Login now

  Questions? We're here. Send us a message!

  Your name
  * Email
  * Describe your issue
  We're online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?